четверг, 14 марта 2019 г.

Кожен раз, коли випадає нагода відвідати заклади освіти району , я з великим задоволенням заходжу в гості до першокласників НУШ. 14 березня мені випала нагода познайомитися з першокласниками Лежинського НВК (вчитель Рось Надія Тимофіївна) .
Кожен день цих першокласників починається не з дзвінка, а в ігровій кімнаті — вони діляться один з одним своїми враженнями та настроєм. Діти не сидять рядочком за партами, а теми, які вчитимуть упродовж тижня, обирають разом з учителькою. Вони — першопрохідці «нової української школи».
Після такої півгодинної «розминки» починаються уроки. Парти в класі розставлені колами. Дитина бачить навпроти себе очі друзів, а не спину однокласника попереду.

Крім того, це полегшує роботу в команді, каже учитель. Адже саме завданням, які б розвивали роботу в колективі, віддає перевагу новий освітній стандарт.
Протягом уроку діти вільні висловлюватися й ділитися думками про те, що відбувається. Тут не треба довго тягнути руку й боятися озватися, доки не дозволить учитель.
Батьків першачків в перші місяці навчання лякала відсутність звичної дисципліни, домашніх завдань й оцінок.
Від початку навчального року вони пильно придивлялися до нових методів, і лише коли побачили, що результати є, — дитина вчиться читати, рахує і щодня з радістю йде до школи, — всі побоювання розсіялися.
Надія Тимофіївна і всі вчителі, які працюють в 1 класі теж погоджуються: головна різниця з усіма їх попередніми класами в тому, що дітям цікаво ходити до школи й здобувати знання. Вони відкритіші, швидше адаптувалися в школі, перезнайомилися і знайшли друзів.

Комментариев нет: