понедельник, 18 марта 2019 г.




Сьогодні перед учителями початкових класів стоїть важливе запитання: як учити дітей? Кожен педагог, шукаючи відповідь на нього, доходить висновку, що вчити потрібно так, щоб уроки були цікавими й при цьому діти здобували міцні знання.

"Будьте самі шукачами, дослідниками. Не буде вогнику у вас — вам ніколи не запалити його в інших," - писав В. Сухомлинський.
Сьогодні вже неможливо навчати традиційно: у центрі освітнього процесу має бути учень. Від його активності на уроці, вміння працювати з учителем, однокласниками залежить успіх в опануванні програмового матеріалу. Тому потрібно запроваджувати нові освітні технології, спрямовані на всебічний розвиток дитини.
Зацікавленість, викликана вчителем на уроці, за певних умов може перерости в стійкий інтерес до знань. "Учень — це не посудина, яку потрібно заповнити, учень ― це смолоскип, який потрібно запалити".
Згадаймо слова В. О. Сухомлинського: "Є успіх ― є бажання вчитися. Особливо це важливо на першому етапі навчання ― у початковій школі, де невдача приносить справжнє горе".  
У молодших класах закладається основа компетентностей, необхідних для подальшого навчання дітей, тому роль початкової школи в успішному опануванні знань, умінь та практичних навичок вирішальна.
Сьогодні випала нагода побувати на уроках в 4 класах Балабинського НВК "Престиж" у вчителів Біленко Лариси Станіславівни (математика за програмою "Росток"),Біляєвої Наталі Олексіївни ( українська мова в класі з поглибленим вивченням з 1 класу англійської мови) та Терещенко Валентини Іванівни (літературне читання) . Кожен відвіданий урок - це плідна співпраця вчителів та учнів, результатом якої є розвиток любові до навчання, пізнавальних інтересів дітей молодшого шкільного віку, їхніх творчих навичкок, уміння самостійно здобувати знання.
Дякую всім педагогам та учням за сучасні продуктиві якісні уроки.

Комментариев нет: