вторник, 19 февраля 2019 г.


Сучасна школа покликана виробити в кожного учня звичку активно брати участь у вирішенні важливих питань життя колективу, вміння формувати, висловлювати і відстоювати свою думку, поважати думку інших людей.
Готувати молодь до сучасного життя неможливо шляхом бездумного і безпосереднього засвоєння встановлених істин.
Щоб виховати навички спілкування та співробітництва, навчити маленькогошколяра вчитися, вчитель має докорінно змінити зміст своєї діяльності. Тепер головне завдання не "донести", "пояснити", "показати" учням, а організувати спільний пошук розв"язання завдання, яке постало перед ними. Нові умови навчання потребують вміння вислухати всіх бажаючих з кожного питання. встати на позицію кожного учня, щоб зрозуміти логіку його міркування і знайти вихід з постійно мінливої навчальної ситуації, аналізувати відповіді, пропозиції дітей і непомітно вести їх до вирішення проблем.
Тому удосконалення освітнього процесу вимагають від учителяне пасивного засвоєння учнями знань, а активного формування їх мислення, зокрема критичного.
Саме тому 19 лютого на базі Новоолександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів під керівництвом завідувача КНМУ "ЗРМК" ЗРР ЗО Холод М.В. відбулося засідання РМО вчителів 1-х класів на тему " Розвиток критичного мислення учнів 1-х класів та використання інноваційних технологій на уроках в початкових класах".
В ході засідання досвідом розвитку критичного мислення поділилися Шляхова Л.Д., Сабліна Т.О., Мякіна Н.А.
Вдячні Гаращенко Л.П. за презентацію користинх посилань на сайти, які допомагають вчителям створювати інтерактивні завдання, ігри, ребуси, пазли.
Від учасників засідання висловлюю слова плдяки адміністрації закладу Калниш В.В., Когут С.А., Шляховій В.В. за створені умови для продуктивної праці.

Комментариев нет: