пятница, 13 декабря 2019 г.

 Увесь науково технічний прогрес пов'язаний з розвитком математики. Без знання математики неможливо виробити адекватне уявлення про світ. Математично освіченій людині легше увійти у любу нову для неї об’єктивну проблематику. Саме математична освіта – це випробуваний віками засіб інтелектуального розвитку.
Сучасна початкова школа не залишається осторонь від процесів модернізації освіти, які відбуваються нині в усьому світі, і в Україні зокрема. Початкової ланки освіти стосуються всі світові тенденції та інновації: особистісно орієнтований підхід, інформатизація, інтеграція тощо. Провідною ідеєю сучасної початкової освіти є формування компетентної особистості, а її ефективність пов’язується з реалізацією компетентнісно зорієнтованого (діяльнісного) підходу, результати якого визначено у чинних Державних стандартах початкової загальної освіти.
Виходячи з вищесказаного, можна зрозуміти, що формування математичної компетентностіє одним із найбільш актуальних завдань сучасної школи, а також є необхідною складовою для реалізації учнів як успішних особистостей.
Однією з найбільш актуальних проблем сучасної початкової освіти виступає практичне формування математичної компетентності наймолодших учнів.
12 грудня на базі Лежинського НВК за участі завідувача установою Холод М.В. відбулося засідання РМО вчителів 4- класів ЗЗСО району на тему "Формування математичної компетентності учнів початкових класів засобами діяльнісного підходу".
Вдячна всім учасникам, педагогічному колективу та адміністрації Лежинського НВК за плідну роботу та створені умови для проведення засідання .

Комментариев нет: