среда, 27 ноября 2019 г.


Любов до вітчизни у наймолодших починається з родини, любові до рідної домівки. Створення осередку для патріотичного виховання у дошкільному закладі є підставою для майбутнього успіху як громадянина своєї держави. Виховувати громадянську свідомість, патріотичні почуття потрібно змалку, щоб дитина відчула себе причетною до великої України, необхідно краще познайомити її з традиціями та народними цінностями.
26 листопада на базі Балабинського ЗДО "Теремок" за участі завідувача КНМУ "ЗРМК" ЗРР ЗО Холод М.В. та методиста з дошкільної освіти Сергєєнко О.О. відбувся семінар директорів закладів дошкільної освіти району "Формування національної свідомості дошкільників засобами синтезу мистецтв України". Під час семінару Холод М.В. ознайомила учасників з проблемою духовно-морального розвитку особистості дошкільника в сучасних соціокультурних умовах, принципами побудови дисциплінарно-авторитарної моделі у ситемі освіти та моделі гуманної педагогіки, джерелами естетичного виховання дітей дошкільного віку та духовним розвитком дошкільників засобами мистецтв.
Методист з дошкільної освіти Сергєєнко О.О.презентували парціальні програми для закладів дошкільної освіти, спрямовані на вирішення завдань національно-патріотичного виховання ( "Моя Батьківщина - Україна", "Я - маленький українець", "Ми - роду козацького діти ").
Також учасники семінару ознайомилися з досвідом педагогів Балабинського ДНЗ щодо використання синтезу мистецтв в формуванні національної свідомості дошкільників та переглянули музичну розвагу "Веселий ярмарок".
Від усіх учасників зібрання висловлюю слова подяки колективу Балабинського ДНЗ на чолі з директором Марченко Є.М. за презентацію досвідуроботи та створені умови для проведення семінару.

Комментариев нет: