среда, 21 ноября 2018 г.


 Сучасний світ складний. Дитині недостатньо дати лише знання. Ще важливіше навчити користуватися ними. Знання та вміння , взаємопов"язані з ціннісними орієнтирами учня, формують його життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації в житті, навчання та праці. 

Саме тому семінар для заступників директорів з НВР, який відбувся 21 листопада на базі Малокатеринівського НВК "Мрія" під керівництвом завідувача КНМУ "ЗРМК" ЗРР ЗО Холод М.В., був присвячений питанню "Формування ключових компетентностей як складова становлення успішної особистості здобувачів освіти". Учасники семінару були не пасивними спостерігачами-слухачми, а активними учасниками, бо формою проведення було вибрано - майстер-класи.
Кожен із заступників на 2 години став учнем НУШ, одержав певний дрсвід, враження, нові знання. Адже одна із ключових компетентностей - уміння вчитися впродовж життя - актуальна не тільки для наших учнів, а й для педагогів.Бо ми є вчителями нового століття і працюємо для того, щоб реалізувати основне завдання НУШ: "Кожна дитина приходить у життя з природженою здатністю жити успішно й щасливо, а ми, педагоги, повинні збагатити цю здатність знаннями та навичками, які б допомогли кожному учню реалізувати її якомога ефективніше. Бо освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності".
Від всіх учасників семінару висловлюю слова щирої подяки адміністрації гімназії, вчителям Чорнобут О.С., Семеренко В.О., Чорновол О.Г. , які провели змістовні майстер-класи, а також всім учасникам семінару-практикуму.

Комментариев нет: