пятница, 11 октября 2019 г.


Завдання сучасної школи – формування учня, який здатний чітко виділити проблему, яку необхідно розв’язати; самостійно знайти, обробити і проаналізувати інформацію щодо шляхів її вирішення; логічно побудувати свої думки, навести переконливу аргументацію та у результаті досягнути поставленої мети. Зазначимо, що не кожний випускник має такі навички, тому перед педагогами насамперед постає завдання допомогти учням сформуватися як особистості, як громадянину, як громадянину з активною життєвою позицією. Одним із найефективніших шляхів досягнення цієї мети є використання в навчальному процесі технологій критичного мислення.
11 жовтня на базі установи за участю завідувача Холод М.В. відбулося організаційне засідання районної творчї групи вчителів початкових класів "Розвиток критичного мислення учнів початкових класів НУШ" ( керівник Гуназа С.В.).
Учасники групи ознайомилися з перспективним планом роботи,ознайомилися з теорією даного питання в ході семінару « Сутність критичного мислення», який провела Холод М.В., поділилися власним досвідом формування критичного мислення, . Також Гуназою С.В. був проведений тренінг щодо використання одного з прийомів розвитку критичного мислення - читання з передбаченням


Комментариев нет: