вторник, 22 октября 2019 г.

22 жовтня на базі Кушугумського КДНЗ за участі завідувача установою Холод М.В. та методиста з дошкільної освіти Сергєєнко О. О. відбувся семінар для керівників ЗДО щодо організаційно-методичного супроводу впровадження в освітній процес програми "ВПЕВНЕНИЙ СТАРТ".Ця програма зорієнтована на реалізацію Концепції НУШ, враховує стратегічний курс розвитку освіти в цілому, забезпечує максимальне використання можливостей вікового періоду та розроблена на реалізацію вимог Базового компоненту дошкільної освіти.

Її особливість полягає в тому, що в ЗДО не готують дітей до вступу до школи, а готують до дорослого життя. Головне під час реалізації програми - не розвивати пам"ять, а - сформувати у дошкільників вміння використовувати знання у реальних життєвих ситуаціях, на практиці.
В ході проведення семінару були обговорені питання:
  • програма "Впевнений старт - крок у шкільне життя" ( Холод М.В.);
  • організація освітнього процесу з дітьми старшого дошкільного віку за освітньою програмою "Впевнений старт" ( Сергєєнко О.О.);
  • з досвіду впровадження програми в освітніій процес ЗДО ( Болткова В.В. - директор Новоолександрівського КДНЗ та Марченко Є.М. - директор Балабинського КДНЗ);
  • майстер-клас з розділу "Художньо-естетичний розвиток дошкільників" ( вихователь Кушугумського КДНЗ Михальова В.О.).
Дякую всім учаснкиам семінару за плідну роботу, а працівникам Кушугумського КДНЗ - за створення умов для проведення заходу.

Комментариев нет: