пятница, 19 июня 2020 г.

Державною службою якості освіти України в рамках реалізації меморандуму про взаєморозуміння з Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) доповнено «Абетку для директора» новим інструментом вивчення освітньої діяльності – виданням «Безпечна і дружня до дитини школа».  
«Сьогодні вся освітянська спільнота активно працює над розбудовою якісної школи. І чи не найголовнішою складовою освітнього процесу є створення безпечного та комфортного освітнього середовища. Адже лише за наявності таких умов кожен учень, вчитель зможе успішно навчатися/навчати, самореалізовуватися і при цьому почуватися зручно та захищено», – зауважив Голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК.
Очільник Служби нагадав, що інструменти, які допоможуть керівникові закладу загальної середньої освіти в розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, містяться у посібнику «Абетка для директора».
Запропоновані методичні рекомендації («Абетка для директора») оновлюються і доповнюються, враховуючи вимоги законодавства та часу. Відтак, в межах співпраці з ЮНІСЕФ додано новий елемент, що дозволить директорам та засновникам більш ширше вивчити напрям діяльності школи – освітнє середовище, та визначити можливі шляхи підвищення якості освіти.
 

Комментариев нет: