четверг, 25 мая 2017 г.

23 травня в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» за підтримки соціальної програми Дружини Президента України Марини Порошенко.  На заході були присутні близько 400 освітян Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької та Чернігівської областей.  У складі делегації Запорізької області взяли участь кервіники закладів освіти нашого району : Петропільського НВК, Малокатеринівського НВК "Мрія", Наталівського НВК, Юльївського НВК, Новопетрівського НВК, Новоолександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Веселянського НВК, які в 2017/2018 році відкриють класи з інклюзивною освітою.
  Для працівників освіти був запропонований курс, який дасть відповіді на багато практичних запитань, а його результати сприятимуть розвитку та поширенню інклюзивної освіти в Україні. Безумовно саме таке навчання є основою недискримінації та залучення до освітнього процесу всіх його учасників. Тобто діти зможуть:
-       Ходити в школу, а не бути у замкненому просторі;
-       Мати друзів, а не бути ізольованим від соціуму;
-       Розвиватися і відчувати себе потрібним, а не чекати допомоги ззовні;
-       Навчитися жити самостійним життям, а не залежати від інших.
         В рамках тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» Благодійний Фонд Порошенка запропонував систему освітніх послуг для осіб з особливим освітніми потребами, яка побудована за принципом «школа для всіх». Це означає, «особливі»  діти на рівні з іншими зможуть навчитися в умовах інклюзивного середовища – з урахуванням їх індивідуальних потреб.
         Під час тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» були розглянуті такі питання: «Нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти»  (Симоненко Т., начальник відділу освіти дітей з особливими потребами Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України), «Міфи інклюзії у загальноосвітній школі» (Хіврич В., заступник начальника управління Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації), «Класний менеджмент як сучасна технологія перетворення освітнього середовища» (Скрипник Т., професор Інституту людини Київського університету ім. Б. Грінченка) та багато інших.
    Щиро дякуємо Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації,та особисто Дружині Президента України Голові Благодійного Фонду Порошенка, Марині Порошенко за надану можливість взяти участь у тренінгу для працівників освітньої сфери,  та отримати такі необхідні в наш час знання. 

Комментариев нет: