четверг, 19 мая 2016 г.

                     
    17 травня 2016 року за ініціативи Марини Порошенко у м. Запоріжжя відбувся спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який проводився на базі Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. У заході  взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова обласної ради Григорій Самардак, науковці кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя КЗ «Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР завідувач кафедри Лупінович С.М., старший викладач кафедри Волошина Т.А., керівники органів управління освітою та директори шкіл.

                       В роботі тренінгу також взяли участь і представники нашого району - начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Рогач Т.І., керівники Балабинського НВК "Престиж" Вініченко Ж.В., Кушугумського НВК "Інтелект" Апостолова Т.О. та Петропільського НВК Суткова Л.М.    
       У Запорізькій області 2016 рік оголошено Роком дитини з особливими потребами. Відповідно під час тренінгу учасники обговорили питання впровадження інклюзії, а також навчання педагогів у сфері впровадження такої освіти. Перспективи та проблемні питання освітянам роз’яснювали кваліфіковані тренери Інна Луценко, Леся Миськів та Лариса Шевчук.

Комментариев нет: